Strona główna

środa, 21 sierpnia 2013

PLACKI Z CUKINII Z TUŃCZYKIEM

Mega pyszne połączenie!! Sama nie wiedziałam co z tego będzie, ale ryzyko się opłacało. Obiad był pyszny i szybki :))




SKŁADNIKI:
2 średnie cukinie
1 szklanka mąki pszennej
1 płaska łyżeczka soli
1 duże lub 2 małe jajka
1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
oliwa do smażenia
opcjonalnie łyżkę posiekanej natki pietruszki lub koperku

PRZYGOTOWANIE:
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć na sicie z nadmiaru wody. Tuńczyka również należy odcisnąć z nadmiaru płynu. Cukinię, tuńczyka oraz pozostałe składniki dokładnie ze sobą połączyć. Smażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron na małym ogniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz