Strona główna

poniedziałek, 21 października 2013

CIASTECZKA OWSIANE Z ORZECHAMI I RODZYNKAMI

SKŁADNIKI:
100 g mąki
50 g płatków owsianych
50 g mielonych migdałów
50 g mielonych orzechów laskowych
100 g brązowego cukru
110 g masła
50 g rodzynek
1 jajko
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia

PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik rozgrzać do 190 st. C
Masło rozpuścić, jajko rozbełtać widelcem.
W misce wymieszać wszystkie suche składniki prócz rodzynek. Do suchych składników dodać roztopione masło i rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać do masy rodzynki.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać łyżką partie ciasta zostawiając odstępy, spłaszczyć je lekko. Piec 15 minut. Ciastka zachowują świeżość do 2 tygodni.

Inspiracja "Pyszne 25" Anny Starmach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz